diumenge, 27 de novembre del 2011

El jurat del III Premi Es Niell publica els resultats del concurs

Els participants del concurs de temàtica marítima de Blanes es queden sense recollir cap premi 
Els membres del jurat Es Niell van donar a conèixer la decisió del veredicte el passat 26 de novembre. En un acte en unes instal·lacions del port del municipi es van llegir les raons per les quals no es va donar cap premi. A la tercera convocatòria només es va presentar un treball. El jurat, format per Laureà Carbonell, Mario Zucchitello, Antoni Reyes i Rosa Almuzara, va considerar que l'escrit no estava ben estructurat i contenia postulats erronis.
 L'únic treball presentat amb el títol de "El naufragi del bergantí l'Assomption: Blanes 13 i 14 de gener de 1787. Estudi històric i transcripció documental" no va convèncer als organitzadors. Tot i que es va presentar una recopilació inèdita de temes de gran interès per la vila i tenia una bona contextualització, van creure que no es va treballar en profunditat. Així, es van trobar deficiències que fan que hi hagi un estudi poc ampli. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va assegurar que el concurs vol ser rigorós i per això encara que només hi hagués una presentació es va jutjar de la mateixa manera que si ni hagués hagut més.

                      Els membres del jurat i l'alcalde de Blanes a l'acte 

L'esdeveniment i la convocatòria no van tenir gaire èxit, per això els impulsors de la idea volen enfocar les bases del concurs cap a una altre direcció. Amadeu Nualart, president del club de Vela, té la iniciativa perquè el treball arribi a un volum més gran de gent. Es vol difondre per més pobles del voltant i fins i tot en un àmbit nacional. El que falta és propaganda ja que molts ciutadans del municipi no saben ben bé de què tracta. Pel pròxim any es preveu que la convocatòria continuï però amb canvis.
A l'acte es va expressar l'agraïment als membres del Club Vela de Blanes, impulsors de la proposta. D'aquesta manera es dóna a conèixer una mica més la història  i la cultura marítimes de la població. També es va comptar amb la presència del guitarrista Josep Henríquez que va tocar cinc peces musicals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada