dilluns, 9 de gener del 2012

Les despeses de la Cavalcada de Reis també es redueixen

La festa de benvinguda de ses Majestats els Reis d'Orient va començar el passat 5 de gener a la tarda. Els tres reis van arribar en vaixell i ja molts nens els esperaven. Estava previst inicia l'acte a l'esplanada del port perquè els més petits poguessin entregar les cartes personalment i parlar amb el seu personatge preferit. Enguany, la cavalcada arriba amb diverses novetats, una d'elles els ajustos pressupostaris aplicats. Això ha fet reduir tant el nombre de caramels com el de carrosses.
El Departament de Festes i Cultura de l'Ajuntament de Blanes va aconseguir reduir en un 30% les despeses en comparació a l'any passat. D'un pressupost de 40.000 euros s'ha passat a un de 25.000. Una de les altres conseqüències de reduir els costos va ser la quantitat de caramels utilitzats. Altres anys se'n tiraven 1200 quilograms, en canvi, aquest any es van repartir 900 quilograms. Pensant en els propers anys, es van abreujar les carrosses de vuit a sis i aquestes, a part de ser de lloguer, són de compra. D'aquesta manera, als próxims actes s'utilitzaran les mateixes. 
Moltes associacions de veïns i diverses entitats culturals del municipi van participar en la organització de la cavalcada. Entre totes, van sumar 21 col·laboracions i així l'esdeveniment no es va veure tan pobre. Es va poder comptar amb la Colla dels Diables, l'Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, la Colla Gegantera i les bandes musicals de Mossèn Joan Batlle i la del Col·legi Santa Maria, entre altres. Una de les novetat també va ser la col·laboració de membres de l'Associació Sa Forcanera Geseldel, constituïda per una majoria de ciutadans d'origen senegalès. Es va voler donar una oportunitat d'integració als ciutadans africans per participar en una de les festes típiques.
El recorregut de les carrosses es va iniciar a les 7 de la tarda. Aquesta es va iniciar a l'Esplanada del Port continuant pel Passeig de la Mestrança i el de Pau Casals amb direcció al carrer Ample i la plaça de la Solidaritat. L'últim carrer va ser la Rambla Joaquim Ruyra amb direcció a l'Ajuntament, on va acabar l'acte. L'alcalde i els diferents regidors van rebre els reis i aquests van pujar al balcó principal de l'edifici per repartir els últims caramels i desperdir-se de tothom.
La Cavalcada de reis va ser un dels últims esdeveniments que va acabar amb les activitats de l'agenda nadalenca de Blanes. Aquestes es van allargar durant els últims quinze dies del mes de sempre i principis del mes de gener. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada