dilluns, 16 de gener del 2012

Artur Mas visita la Casa de la Cultura de Lloret de Mar

Un grup de manifestants van rebre al president entre crits i protestes contra les retallades

El president de la Generalitat de Catalunya juntament amb el conseller de cultura, Ferran Mascarell i el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé van assistir a l'acte inaugural de la Casa de la Cultura del municipi de Lloret de Mar. El passat dissabte 14 de gener es va realitzar la inauguració oficial ja que el centre fa mesos que està en funcionament. La presència d'Artur Mas no va estar exempta de polèmica. Un centenar de persones van protestar pels ajustos pressupostaris del Govern. 
                       Artur Mas juntament amb el president de la Diputació 
                       de Girona i el conseller de cultura

Els grups protestants que van rebre al president van ser representants sindicals dels mossos d'esquadra, agents que no es trobaven en horari laboral i membres de la plataforma Units pel CAP. Es van poder sentir crits en castellà i entre les pancartes es podia llegir frases com "Prou retallades!" o "No es una crisi, es una estafa". En el discurs posterior a l'interior de l'edifici, el president va defensar la llengua catalana assegurant que és el que més diferencia la personalitat de Catalunya. Tot just fa uns dies, agents dels Mossos d'Esquadra  s'expressaven en castellà com a forma de protesta per les retallades que estan patint. 
Artur Mas també va fer referència a l'activitat de les agències internacionals de qualificació defensant la feina realitzada per part dels governs contra el dèficit. La setmana passada, la agència americana Standard & Poor's va rebaixar el deute a diversos països de l'eurozona, entre ells Espanya i França. Va donar importància "a la feina ben feta" i va recordar que "en ocasions anteriors aquestes agències van cometre errors greus".
La inauguració d'aquestes instal·lacions és de gran importància a causa dels moments difícils pels que travessa el país. En relació amb les darreres notícies sobre Lloret sorgides després de l'estiu, el president va dir que al municipi s'estaven fent moltes coses, i es feien bé. 
Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona va remacar la necessitat de no perdre la cultura en moments de crisi i, a més, en pot ser una eina útil per sortir-ne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada