dimarts, 29 de novembre del 2011

La Generalitat inicia la segona fase de les obres del port de Blanes

L'ampliació del port pesquer de Blanes continua amb la segona fase de la construcció. Aquesta consisteix en urbanitzar les noves esplanades de la infraestructura: instal·lació de xarxes de servei, pavimentació i reordenació dels vials de circulació. A més es destinarà una zona als vaixells turístics locals. Es preveu que les instal·lacions estiguin enllestides el proper mes d'abril, moment en que finalitzarà tota l'ampliació del port.

                    Noves esplanades del port que ara seran urbanitzades 

La primera fase de les obres es va començar a finals del mes de març de 2010 i es van finalitzar el passat mes d'octubre. Aquesta va consistir en la construcció d'un nou dic exterior de 595 metres per millorar la seguretat, el perllongament del contradic i l'espigó. El nou dic ha permès ampliar la zona de l'esplanada i l'allargament del contradic ha augmentat la funcionalitat del port. L'espigó per la contenció de sorra permet una estabilitat a la platja. Aquest primer tram de les obres ha servit, entre altres aspectes, per organitzar millor les activitats dels tres sectors que es realitzen a la zona portuària: el pesquer, l'esportiu i el turístic.
Els operaris ja han començat amb les noves instal·lacions. Un cop s'hagi dotat l'espai de clavegueram, enllumenat públic, electricitat i aigua potable es començarà amb la pavimentació de les esplanades. En total, aquesta segona part costa 2 MEUR i durarà quatre mesos. S'espera que el port entri en funcionalitat l'any que ve.

                      Construcció del nou dic durant la primera fase 

Tota la millora del port costarà en total 26,3 milions d'euros, incloent-hi els 2 milions de la segona fase. Totes les accions dutes a terme per l'ampliació del port estan englobats dins el pla especial d'aquesta infraestructura, aprovat el desembre del 2006.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada