dilluns, 5 de desembre del 2011

La Biblioteca Comarcal difon la cultura i les tradicions blanenques

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha convidat a l'associació cultural Esbart Joaquim Ruyra. Durant el mes de desembre es realitzaran diferents activitats organitzades per aquesta entitat per fomentar les tradicions a la població. Aquesta iniciativa entra dins el projecte de la Biblioteca Promocionem la cultura, fomentem la lectura. Avui s'ha inaugurat l'exposició dels materials de la organització i estarà exposada fins al proper 4 de gener del 2012. 
L'Esbart Joaquim Ruyra és una de les entitats més antigues de Blanes, fundada l'any 1962 i sempre ha treballat per fomentar la dansa tradicional catalana. Molts ciutadans han participat d'alguna manera a la corporació i es considera una de les societats capdavanteres en els àmbits social i artístic de la Vila de Blanes. Actualment consta de 25 balladors que han recorregut diferents escenaris del país i bona part d'Europa. Els joves dansaires se'ls inicia amb la dansa i a més amb el coneixement de la cultura dels Països Catalans. Amb la iniciativa de la Biblioteca els ciutadans tenen la oportunitat de conèixer la història de la organització alhora de veure gran quantitat dels diferents vestits utilitzats des dels seus inicis. 

                       Inauguració de l'exposició a la Biblioteca Comarcal 
                       de Blanes 

La idea de la Biblioteca es realitza amb una periodicitat trimestral convidant a diferents entitats blanenques. Els responsables de l'edifici els hi cedeixen una sala que serveix com a plataforma de difusió. A més d'una exposició, es realitzen diferents activitats durant tot el mes de desembre. Segons els programa de l'associació convidada es promocionen més o menys moviments culturals. En aquest cas, l'Esbart Joaquim Ruyra presenta un programari força ampli: dos tallers d'iniciació a la dansa tradicional, un conta contes amb la Mercè Doménech, un taller d'expressió corporal i un Flaixmob més innovador.
La iniciativa, en projectes anteriors, ha acollit força gent. Els ciutadans de Blanes s'interessen ja que es pretén difondre les tradicions de la Vila d'una manera dinàmica. Paral·lelament a les activitats organitzades per l'Esbart Joaquim Ruyra, tots aquells que hi vulguin participar disposaran d'una guia literària realitzada per la Biblioteca. En aquesta hi trobaran diferents llibres i textos relacionats amb el tema exposat, en aquest cas de la dansa tradicional. D'aquesta manera també es vol fomentar la lectura en els participants. 
Altres associacions d'àmbit cultural que han col·laborat en edicions anteriors són La Colla Gegantera, els Manaies de Blanes, l'Agrupació fotogràfica i cinematogràfica, l'Acció cultural Es Viver i el darrer al mes de setembre l'Associació de col·leccionistes de plaques de cava. Amb diferents activitats, a totes hi va participar  un gran nombre de gent interessada per conèixer una mica més la història i la organització d'aquestes entitats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada