dijous, 29 de desembre del 2011

Diversió per als més petits

L'Ajuntament de Blanes i el Consorci per a la Normalització Lingüística han organitzat per catorzè any consecutiu la Ludoteca en català. Enguany, a diferència d'altres anys, es troba a la Sala d'Assaig del Teatre de Blanes. L'activitat pretén ser un espai de joc i diversió en català. La mainada en podrà gaudir durant totes les vacances de Nadal, a excepció del 25 de desembre i el proper 1 de gener, dia de cap d'any. 

                                      Cartell informatiu de la Ludoteca 


La Ludoteca té per objectiu facilitar informació dels jocs disponibles en català, fer-ne difusió i fer veure a les famílies i als educadors la necessitat d'incorporar la llengua catalana a l'entreteniment. És el catorzè any que es realitza a Blanes i la participació sempre ha estat destacable. És un espai per a la mainada però també per aquells pares, mares i avis que els acompanyen. Tothom hi participa amb ganes i implicació. 
La sala de diversió està dividida en diferents racons en la que els nens poden escollir quines joguines els hi fan més gràcia. L'entrada va des de zero anys fins als tretze, per això hi ha gran varietat de jocs. Hi ha el sector de la informàtica, en el que es poden fer servir jocs educatius en català i internet; la zona de jocs simbòlics, on es troba mobiliari de fusta per petits com la cuineta, la botigueta o disfresses; el racó dels jocs de taula amb puzzles o dibuixos per pintar i l'espai de construcció amb cotxes petits i legos. Els nens ja més grans utilitzen sobretot ordinadors, els altres els agrada molts dibuixar i pintar. Un dels racons de joc que té molt èxit és el de construccions, on es poden observar creacions amb força imaginació. 
Aquest any la Ludoteca s'ha ubicat a un edifici diferent. Els altres anys s'instal·lava a la Sala Municipal d'Exposicions M.Luisa García - Tornel. Aquesta, però, era força petita i tot quedava massa junt, la qual cosa era incòmode tant per als pares com per a la mainada. La sala actual, situada al carrer del Lloro i al darrere del Teatre de Blanes és més espaiosa. Es poden distribuir millor les joguines i els més petits poden jugar amb més llibertat. Fins al proper 4 de gener, la sala estarà oberta i s'hi pot accedir en horaris de matins i de tardes. 
A més d'aquesta activitat, durant totes les festes de Nadal a Blanes s'han realitzat moltes iniciatives per als petits. Totes estaven dedicades a motius nadalencs com la festa del caga Tió o diferents tallers dedicats a la realització de fanalets o corones de reis. Les pròximes activitats estaran dedicades a l'arribada dels reis, el proper 6 de gener. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada