dijous, 15 de desembre del 2011

El pessebre vivent i Es Tió porten l'ambient nadalenc

Durant el mes de novembre i desembre el municipi de Blanes s'ha anat ambientant en un altre any nadalenc. Va començar amb la inauguració del pessebre monumental i l'encesa de llums i el cap de setmana passat va continuar amb el pessebre vivent i l'arribada d'Es Tió. Aquestes activitats van ser rebudes amb gran expectació, sobretot per la mainada. Les dues accions es realitzen de manera voluntària i una d'elles presenta una finalitat solidària. Aquestes també s'han convertit en una tradició de la població.
El pessebre vivent es va poder veure durant els dos dies del cap de setmana al centre de Blanes. Aquest es va situar al costat de l'església Santa Maria i va tenir força moviment de visites. És el vuitè any consecutiu que particulars i entitats del municipi ajuden a organitzar l'activitat. La idea va sorgir de les associacions de veïns de Rabal i Sa Carbonera, responsables actualment de la realització. Petits i grans van participar a donar vida a diferents personatges i escenes com l'anunciament, els reis, els pastors o el naixement. A més de representar el Betlem també es va voler donar importància als oficis més antics de la vila. Alguns d'aquests van ser el ferrers, els pastors o els pagesos. A l'entrada del carrer on es presentava el pessebre vivent, la Coral Infantil de Sa Carbonera va realitzar un concert de nadales. D'aquesta manera, els organitzadors volen donar un ambient més nadalenc.

                       Oficis presentats al pessebre

Aquest any, els realitzadors de l'activitat, van portar una novetat al pessebre. Els visitants alhora van poder veure breus representacions de l'obra Pastors i Misteris de Pere Puig i Llença. Aquesta arribarà al teatre de Blanes el pròxim cap de setmana.

                       Petits i grans a la representació del pessebre
                       vivent 

L'altre activitat nadalenca va ser l'arribada d'Es Tió, molt esperat sobretot pels més petits. Aquesta va estar acompanyada d'una cercavila i una festa infantil a la plaça dels Dies Feiners. Tradicionalment, la cercavila sempre surt d'una punt diferent del municipi i aquest any va començar al barri de Mas Morell. Des de fa vuit anys, Acció Cultural EsViver s'encarrega d'organitzar l'acte. Durant la festa es van repartir tions petits a les famílies que de manera prèvia els havien demanat. L'arribada del protagonista va continuar amb una animació infantil i una xocolatada per tothom. Els nens van aprofitar a fer-se fotografies amb Es Tió fins que va ser traslladat a la plaça Espanya. Aquí, fins al proper 24 de desembre, se li podrà portar menjar i tot aquell aliment que sobri es donarà a Càrites. Per ajudar a consolidar la tradició entre els més petits, EsViver edita una auca i dibuixos que es puguin pintar. Aquests es van vendre durant la festa de benvinguda d'Es Tió.

                         Es Tió de Blanes a la plaça dels Dies Feiners

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada