dimecres, 5 d’octubre del 2011

Tradicions que continuen

La cobla Genisenca de Taradell va interpretar un recull de sardanes el passat diumenge 2 d'octubre per a tots aquells interessats en la tradicional dansa. L'acte es va celebrar al Passeig de Mar de la vila, a l'anomentat Banc dels músics entre les dotze i les dues del migdia.
Els diumenges a Blanes són dies de sardanes, durant tot l'estiu i fins a mitjan novembre cada cap de setmana arriba una cobla per continuar la pràctica popular sardanista. El passat dia, tot i la calor que va fer durant l'acte, s'hi va poder trobar força gent de totes les edats. Alguns curiosos s'acostaven per observar el clàssic ball, altres hi participaven i molts simplement s'asseien a escoltar les peces musicals i trobar-se amb coneguts. Començava la música i de mica en mica la plaça s'anava omplint de gent. Primer, dues o tres persones iniciaven el ball animant als altres a unir-s'hi. D'aquesta manera les rotllanes anaven creixent i els ciutadans s'encoratjaven a sortir durant la interpretació.

                        La Cobla Genisenca i un grup de ciutadants al
                        Passeig de Mar

Els habitants de Blanes, sobretot la gent més gran, troben molt interessant la continuïtat d'aquesta tradició ja que creuen que s'està perdent entre la població jove. Així, animen a tothom a participar.
La próxima trobada serà el proper diumenge dia 9 a la mateixa hora amb la cobla Iluro, una de les últimes abans que arribi el fred de l'hivern.

                          Rotllanes de la tradicional dansa a Blanes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada