diumenge, 16 d’octubre del 2011

Els ciutadans de Blanes es mobilitzen

La Plataforma Ciutadana de Blanes va organitzar una manifestació contra les retallades sanitàries el passat 15 d'Octubre. Els manifestants es van reunir al CAP II de la Plantera per recórrer el centre del municipi fins al CAP I, situat al barri de Mas Enlaire. L'acte va començar a les onze del matí i es va allargar dues hores. Es va caracteritzar per ser una mobilització pacífica i de caire informatiu.

                            Manifestants pels carrers de Blanes

Les diferents entitats, organitzacions i ciutadans volien demostrar el seu rebuig a les imminents retallades que patiran l'Hospital Comarcal de Blanes i el CAP de la Plantera. Al llarg del recorregut, diferents voluntaris van repartir fullets informatius en els que es donaven a conèixer algunes de les conseqüències que haurà de suportar l'assistència mèdica. A partir del proper 17 d'Octubre, entre altres retallades, es traslladarà el servei de ginecologia de l'Hospital Comarcal a Calella i els ambulatoris quedaran tancats des de les 21h fins les 8h del dia següent. També es va anunciar l'acte informatiu del dia 22 d'Octubre. La conferència es realitzarà al teatre i assistiran personalitats especialitzades en medicina o economia per avisar el que comportaran totes aquestes supressions.

                          Ciutadans de Blanes a l'esdeveniment

La participació va ser activa, aproximadament un miler de persones van omplir els carrers de la vila. A mesura que s'avançava, més gent es va anar afegint a la multitud. Els portaveus, tot i quedar satisfets de la participació, esperen que a pròximes mobilitzacions hi ha hagi un nombre més elevat de participants. Un dels portaveus de la Plataforma Ciutadana de Blanes, Pere Lopera, considera que la gent no és prou conscient del que implicaran les retallades del proper dia 17. A partir de llavors serà quan començaran els problemes pels ciutadans.

                       Acte final de la mobilització davant del centre
                       sanitari de Mas Enlaire

Els organitzadors tenien previst tallar més carrers però les autoritats els hi van fer canviar el recorregut per evitar passar per algunes de les principals vies. Així, els manifestants van començar al CAP II, seguint pel passeig de Catalunya, plaça dels Països Catalans, carrer s'Auguer, plaça Catalunya, carrer Muralla, carrer Raval, carrer Ample, carrer Jaume Ferrer, rambla Joaquim Ruyra i van finalitzar al CAP I. Aquí, els ciutadans es van reunir per llegir un manifest i finalment, amb un gran aplaudiment, es va donar per acabada la mobilització.

                        Recorregut de la manifestació, des del punt blau
                        fins al punt vermell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada