dissabte, 1 d’octubre del 2011

Noves retallades i prohibicions

 Un centenar de persones s'han reunit avui, 1 d'Octubre, a les portes de l'ambulatori de la Plantera de Blanes per protestar en contra de les retallades sanitàries. La concentració ha estat convocada per la Plataforma Ciutadana de Blanes, responsables d'altres mobilitzacions al municipi en contra de les noves retallades.

                        Representants de la Plataforma Ciutadana de Blanes

En un primer moment, s'havia organitzat per avui una manifestació que havia de sortir d'aquest ambulatori per fer un recorregut pels carrers fins arribar a l'altre centre sanitari de la localitat, situat al barri de Mas Enlaire. Dos dies abans, però, les autoritats van prohibir-la argumentant que la petició no s'havia demanant amb un marge mínim de deu dies. "Som persones tranquiles, civilitzades, no som violents i hem cregut més oportú el fet de suspendre-la i fer-la correctament", ha apuntat Albert Salas, portaveu de la Plataforma Ciutadana de Blanes.
Durant la concentració, que s'ha iniciat a les 11 del matí i ha durat fins les 12 del migdia, s'ha llegit un  manifest per explicar la situació en què es troba el centre públic. A partir del dia 17 d'Octubre del 2011, el servei nocturn d'urgències de l'ambulatori quedarà tancat. A més, també s'ha fet referència al fet de prohibir una manifestació pacífica. Al llarg de la lectura realitzada pels diferents representants de la Plataforma hi ha hagut presència policial per assegurar que es complia la prohibició.


                             Un dels representants de la plataforma parlant amb
       
                      els Mossos d'Esquadra presents a la concentració
                              Ciutadans de Blanes davant l'ambulatori aquest matí

Per una altra part, s'ha volgut informar a la població que la manifestació tindrà lloc el proper 15 d'Octubre i serà de caire informatiu. La idea és la mateixa, fer el recurregut i anar informant als ciutadans de les retallades que s'estan fent a l'Hospital Comarcal de Blanes i als dos ambulatoris. El dissabte 22 d'Octubre, una setmana més tard, està prevista una conferència informativa oberta per tothom al Teatre de Blanes. Es comptarà amb la participació del President del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell, per parlar sobre el tema de la sanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada