diumenge, 4 de desembre del 2011

Els actes nadalencs d'aquest any comencen a Blanes

L'Àrea de cultura de l'Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de l'Associació de Pessebristes van inaugurar les festes de Nadal del municipi. El passat 2 de desembre a les set de la tarda es va presentar el tradicional pessebre monumental instal·lat davant l'Ajuntament. Juntament amb la presentació es va encendre l'enllumenat nadalenc dels diferents carrers de la població. Fins al proper mes de gener, els ciutadans podran gaudir d'una trentena d'activitats diferents dedicades a totes les edats.

                      Membres de l'Associació de Pessebristes a l'acte
                      inaugural davant l'Ajuntament 


L'Associació de Pessebristes de Blanes és una organització formada per nou representants. Cada any són els responsables del muntatge del pessebre. Normalment aquest es dedica a un paisatge típic de la vila de Blanes com Sa Palomera, Santa Bàrbara, Sant Joan, la cala de Sant Francesc o el Jardí Botànic. Aquest anys, però, s'ha volgut relacionar la temàtica amb el desert representant les terres del naixement a Betlem. A més de la realització del petit escenari, l'associació promou un Concurs de Pessebres. Els participants d'aquest han de muntar un pessebre a casa seva i el jurat hi va per valorar-lo. Entre els interessats es distingeix entre les categories de juvenil i adult, i entre els naixements realitzats es diferencia entre artístics i populars. La convocatòria del concurs és oberta i tots aquells que hi vulguin participar s'hauran d'inscriure a les tres parròquies del municipi: la dels pins, la de Ca La Guidó i la de Santa Maria o també a la llibreria Bitlloch.

                        Pessebre tradicional monumental de Blanes

La coordinació entre els diferents departaments municipals fa possible el dinamisme de les activitats i així poder gaudir més plenament del Nadal. Durant l'acte d'inauguració es va lliurar als membres de l'Associació de Pessebristes un reconeixement per l'esforç de cada any per donar una mica més de vida al Passeig de Dintre del municipi.
El dia 3 de desembre es va engegar també un carrousel dedicat als més petits. Aquest es troba a la plaça dels Dies Feiners i estarà instal·lat fins al 8 de gener de 2012. Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) és la responsable d'aquesta acció i els botiguers que participin a la campanya vénen tiquets als clients perquè els nens i nenes puguin aprofitar l'atracció.

                       Carrousel instal·lat a la plaça dels Dies Feiners

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada