dijous, 8 de desembre del 2011

El món del còmic arriba a Blanes de la mà de Jaume Forns

 El Centre Catòlic del municipi de Blanes ha volgut retre homenatge al dibuixant Jaume Forns, per això avui han inaugurat una exposició de les seves tires còmiques. Tot i que sempre ha treballat a l'estranger, l'artista fa tretze anys que viu al municipi i col·labora amb els seus dibuixos còmics i satírics a la revista Recvll. A la sala s'hi pot trobar tots els acudits de la secció "Ninots de RECVLL" que ha publicat a la revista des de l'any 2006.

                       Convidats de l'exposició al Centre Catòlic 

Ara fa 50 anys que Jaume Forns va iniciar la seva carrera professional. Només amb 18 anys ja va començar a dibuixar i va entrar a treballar a Gràfiques Ricard de l'Hospitalet. En aquest temps va dibuixar petites històries per a nenes sobre temes romàntics i contes de fades. Al cap de quatre anys comença a treballar a l'editorial Toray de Barcelona i més tard ja s' endinsa al món del còmic europeu. Mentre ell estava treballant a l'editorial Thomson d'Escòcia, va rebre l'encàrrec d'una editorial alemanya. Jaume Forns va ser el creador d'un nou personatge per a una col·lecció, la Wendy. La adolescent era aficionada als cavalls i va ser número u en ventes a Europa Central, sobretot a la zona de parla alemanya. L'èxit es va estendre a altres països i també va ser número u a Dinamarca, Suècia o Finlàndia. La col·lecció va arribar a la petita pantalla. La televisió alemanya va editar la història amb 63 capítols de trenta minuts.

                                Dibuixos de Jaume Forns publicats a
                                la revista Recvll

Les històries del dibuixant són per un públic molt ampli, aquestes van des de contes pels més petits fins a aventures bèl·liques.  Dels altres temes que ha tractat destaquen les històries medievals, de cotxes, d'animals o medievals. "És curiós com els que van començar a llegir aquests quaderns s'han casat, han tingut fills i aquests encara continuen llegint els que van sortint" afirma Jaume Forns. Aquí a Blanes dibuixa sobre aspectes de la Vila i notícies que han passat, sempre amb un to satíric. Tot i que viu a Catalunya sempre ha treballat per editorials europees i avui dia encara hi continua. 
Aquesta és la segona exposició que organitza el Centre Catòlic de Blanes i la primer que tracta sobre dibuixos còmics. Normalment s'encarreguen de preparar més concerts i espectacles a la sala del teatre. Tots aquells interessats en el món del còmic de Catalunya i d'Europa poden visitar l'exposició durant tot el mes de desembre fins al 8 de gener. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada